Delen is helen Weggeefactie
21 maart 2022

Informatieavond 28 januari, 2023

Na een periode van tegenslagen, wil je de draad langzaam weer oppakken. Je weet alleen nog niet hoe. Zo ook is onze reis ooit begonnen. De reis naar herstel. 

Dat woord – herstel – doet iets met ons. Het roept gelijk een beeld op. Of een gevoel. Vaak wordt ervan uitgegaan dat er iets heftigs gebeurd moet zijn. 

Herstel is iets waar wij allemaal ooit te maken zullen hebben na een verlies; onverwachts verlies van een baan, bijvoorbeeld, of verlies van gezondheid. Uit ervaring weten wij, door een gebrek aan moed of inzicht, dat het soms makkelijker is om in de pijn van dat verlies te blijven zitten dan stappen zetten om eruit te klimmen.

Herstel voor ons, is het proces van de weg terug naar onszelf vinden. Hoe wij waren vóór het verlies. Onderweg zoeken wij een plek voor datgene wat ons is overkomen en de lessen eruit trekken. De vergaarde kennis maakt ons sterker.

Ervaringsdeskundigen Emma en Liza zetten nu hun eigen herstelervaring in om andere te faciliteren in hun herstel. Naast de contactgroepen die wij draaien, geven wij gastlessen aan hogescholen en universiteiten, wij zijn werkzaam binnen de GGZ als medewerkers herstel, en daarnaast coachen en trainen wij mensen via de Vuurproef in hun herstel.

Ons eigen reis is begonnen met bewustwording dat wij niet alleen waren en het gevoel dat wij zelf controle hadden over dit proces. Dat was voldoende om de eerste stap te zetten en later gaf dit ons de kracht om door te blijven gaan. En dit geven wij graag door aan onze klanten.

‘De reis naar herstel’ is er om jou deels te inspireren maar vooral op zoek te gaan naar datgene wat jouw kracht geeft om door te blijven gaan.

Iedereen die deelneemt aan onze contactgroep zijn bereid om zelf in beweging te komen. Dat houdt in dat je bereid bent om mee te doen met groep, af en toe een beetje huiswerk maakt, en reflecteert over wat jij uit het leven wilt halen. 

Deze groep komt om de week, en in totaal 8 keer bij elkaar, 3 uur lang. Het is bewust zo gepland om de behandelde stof tijd te geven om op ons in te laten werken.

Tijdens de informatieavond gaan we jou iets vertellen over ons herstelervaring en een voorproefje geven van wat je van ons mag verwachten tijdens de cursus. Wil jij weten of dit iets voor jou is? Kom naar de informatieavond. Wees welkom om iemand mee te nemen die jou kan helpen met de beslissing of deze cursus iets voor jou is.

Informatieavond: 28 januari, 2023

Locatie: Stuur een email en krijg je het adres van ons.

Aantal deelnemers per groep: max. 8

Wij hopen jou te zien op 28 januari.

Warme groeten, Emma en Liza.

Nederlands